Het belang van de juiste transportformulieren

Wanneer je goederen gaat vervoeren heb je te maken met verschillende transportformulieren. En dat verschilt, ook per transportmiddel. Wanneer je dus kiest voor wegtransport heb je andere formulieren nodig dan bij luchttransport. In dit artikel lees je meer over het belang van de juiste formulieren. En hoe je met behulp van een transportexpert jouw levering vlekkeloos kan laten verlopen.

Waarom zijn transportdocumenten zo belangrijk?

Wanneer je met eigen vervoer goederen gaat transporteren naar het buitenland, is het belangrijk om vooraf de juiste formulieren hiervoor bij de hand te hebben. Hierdoor kom je  gedurende jouw trip naar het buitenland niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Vervoer je bijvoorbeeld goederen vanuit Nederland naar een niet-EU land? Dan dien je vooraf een ritmachtiging aan te vragen. Zodat je toestemming hebt om het land binnen te treden. Daarnaast is het ook belangrijk, dat je bij de douane het juiste douane document kunt laten zien. Hierbij moet je denken aan het vervoeren van goederen naar Zwitserland of Noorwegen. In veel gevallen dien je hier een zogeheten CVO aan te vragen, via de Kamer van Koophandel. 

Als je dit soort zaken allemaal zelf moet regelen, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Oftewel door alle regelgeving waar je rekening mee moet houden. Veel ondernemers kiezen er dan ook voor om alles door een expert te laten regelen. Het voordeel hiervan is dat je jezelf vanaf moment één geen zorgen hoeft te maken dat je misschien toch iets over het hoofd hebt gezien.

Het voordeel van een transportexpert

Vervoer je goederen naar het buitenland? Dan kan het als ondernemer best een wirwar van regels zijn waar je aan moet denken. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om hun export te laten verrichten door transportexperts. Dat zijn partijen die al jaren in het vak zitten en alles in’s en out’s weten omtrent het vervoeren van goederen naar het buitenland.

Je zult haast wel denken? Dit kost toch een vermogen? Deze partijen werken altijd met een prijsopgave. Jij geeft namelijk door wat je wilt vervoeren naar het buitenland. Afhankelijk van wat je vervoert en wat de bestemming is van de  goederen, wordt er vervolgens een prijs opgesteld. 

Het voordeel van een transportexpert is: Werkelijk alles word je uit handen genomen. Hiernaast weet een expert altijd precies welke documentatie er nodig is om de reis tot een goed eind te brengen. Verder hebben ze vaak ook voldoende connecties om verschillende transportmiddelen met elkaar te kunnen combineren zoals: luchttransport met luchttransport. 

Kies jij voor een transportexpert? Dan wordt alles van A tot Z voor je geregeld!