Een beter milieu door een tweedehands smartphone

De laatste jaren is milieubewust bezig zijn steeds belangrijker geworden binnen de wereld. En dat geldt dus ook voor Nederland. Zelfs als het aankomt op een smartphone. Om jouw oude en ongebruikte toestel laten liggen, is namelijk slechter voor het milieu dan je misschien zelf denkt.

Als oplossing bestaat er dus iets als een tweedehands smartphone. Wat ook wel bekend staat als een refurbished toestel. Tegenwoordig is dit bij veel aanbieders al een standaard keuze bij een het afsluiten van een nieuw abonnement. Je telefoon verkopen is dan ook een goed idee wanneer je zelf een ander exemplaar hebt gescoord. In dit artikel gaan wij je alles over deze toestellen met een tweede leven!

Wat is een tweedehands telefoon?

Voordat je de keuze maakt om een tweedehands telefoon aan te schaffen, is het goed om vooraf te weten wat dit exact inhoudt. Ten eerste: de zogeheten ‘refurbished toestellen’ worden vooraf van top tot teen helemaal gecontroleerd. Of er bijvoorbeeld nog mankementen zijn en uiteraard of de smartphone ook nog werkend is. Wel zo fijn wanneer je een tweedehands-Iphone wil gaan kopen.

Zo’n toestel, is dan ook eigenlijk bijna gloednieuw, want het verschil met een eerstehands toestel is vaak bijna niet te zijn. Lees nu meer over tweedehands telefoons én wat de voordelen van een refurbished toestel zijn.

Voordelen van een tweedehands telefoon

Om te beginnen, is het financiële aspect van een tweedehands toestel voor veel mensen een reden om een refurbished telefoon aan te schaffen. Je bent immers veel minder geld kwijt dan bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Soms kan zo’n toestel weleens 30 á 60% goedkoper zijn.

Verder is een refurbished telefoonaanbieder vaak een veiligere optie dan dat je via een online marktplaats een tweedehands telefoon aanschaft. Deze aanbieders zijn namelijk super eerlijk. Je kunt er zelfs vaak ook nog je telefoon verkopen. Wat weer superhandig is wanneer je wat extra wilt verdienen aan je oude-telefoon wanneer je, wellicht overgaat tot het kopen van een refurbished toestel.

Tenslotte is het aanschaffen van een telefoon met een tweede leven, ook nog eens goed voor het milieu. Want je oude-smartphone hoeft immers niet gerecycled te worden wat weer aanzienlijk scheelt qua vervuiling voor het milieu. 

Dus waar wacht je nog op? Koop eens een tweedehands telefoon!