Genieten van zon, zee en strand? Dat kan in Turkije!

Ben je van plan om  op vakantie te gaan? Waarom zou je dan geen vakantie Turkije boeken? Dit is namelijk een ontzettend veelzijdig land, die vele prachtige gezichten kent. Van bruisende steden tot berglandschappen, tot stranden met nog mooiere zeeën. Turkije heeft dus genoeg in haar mars voor een onvergetelijke vakantie. En precies daarover lees je in dit artikel meer.

Vakantie Turkije boeken? Dit is je checklist

Wil je een vakantie naar Turkije boeken? Dat  is uiteraard allemaal leuk en aardig, maar het is ook belangrijk om iets te weten over de do’s and dont’s. Om te beginnen, is het verstandig om vooraf je reisvaccinaties te nemen. Hierbij moet je denken aan: DTP, hepatitis A en geelzucht. Dit is allemaal gemakkelijk tegen een lage-vergoeding aan te vragen, via je huisartspraktijk. 

Daarnaast is het belang van een visum ook erg hoog. Het visum kun je aanvragen via de Turkse overheid maar daarnaast dient je legitimatiedocument ook nog geldig te zijn. En wat je verder meeneemt aan apparatuur, kleding, etc. spreekt natuurlijk voor zich! Is dit allemaal geregeld? Dan staat niets je vakantie naar één van de vele resorts Turkije meer in de weg.

Waarom je absoluut Turkije eens moet bezoeken

Turkije is een prachtig land waar van alles te beleven is En je kunt hier ook nog eens écht vakantie vieren. Je kunt hier bijvoorbeeld een all inclusive resort en zelfs een ultra All Inclusive resort boeken. Hier wordt werkelijk alles je uit handen genomen. Van het koken tot aan het verzorgen van de boeken toe, en uiteraard profiteer je ook nog eens van de vele faciliteiten. In een (ultra) all inclusive resort zul je dus echt een magische ervaring hebben.

Ben je geen fan van het all inclusive concept? Dan kun je natuurlijk ook in een bergstreek een huisje huren om daar actief op pad te gaan. Want Turkije kent immers berglandschapen die het ontdekken echt waard zijn. Voor de rest zit je in het land van de Turken qua eten ook goed. Het is een keuken, die door veel mensen wereldwijd wordt aanbeden. En dan hebben we het nog niet eens over steden als Istanbul of Ankara gehad.

De conclusie van dit verhaal is: dat je Turkije ooit eens bezocht moet hebben. Wij wensen je dan ook veel plezier met je vakantie naar Turkije!