Tips bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen, daar komt in veel opzichten ontzettend veel bij kijken. Niet zo gek dus dat het verkoopproces mentaal best wat van je kan vergen. Om het hele verkooptraject succesvol te laten verlopen, en ervoor te zorgen dat jij straks zorgeloos je stulpje kunt verkopen, geven wij je alvast wat verkooptips.

Dit kun je alvast zelf ondernemen!

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, kun je hier uiteraard een verkoopmakelaar voor inschakelen, maar zijn er ook dingen die je zelf alvast kunt doen? Jazeker! Hierbij moet je denken aan het volgende: Het fotograferen van de woning bijvoorbeeld. En het is dan volledig aan jou hoe jij je woning wilt neerzetten.

Uiteraard heb je als doel om een koper aan te trekken. Wanneer dat gelukt is, kun je zelf de bezichtigen begeleiden. Jij kent je woning namelijk als geen ander. Uiteraard moet je in dit geval de woning wel verkoopklaar maken. Dat onhandige wasrek kun je dus het beste eventjes opbergen. Zo ziet jouw woning er aantrekkelijk uit.

Hiernaast is het ook aan jou om de vraagprijs te bepalen. Echter, deze prijs verschilt wel van de daadwerkelijke woningwaarde. Menig huiskoper laat dan ook een taxatie woning uitvoeren. Overleg dus altijd met de verkoopmakelaar welke vraagprijs het beste aansluit bij de woningwaarde.

Huis verkopen? Dit doet de makelaar voor je.

Je huis verkopen? Dat kan ook goed in samenhang met een verkoopmakelaar. Hij of zij is namelijk gespecialiseerd in de woningmarkt en weet alle in’s en out’s met betrekking tot het verkopen van een woning. Zo kunnen zij je informeren over zaken zoals het aanvragen een energielabel. Dit is namelijk een verplichte stap, die je dient te zetten in het verkoopproces. Zo weten mensen op voorhand hoeveel zij ongeveer kwijt zijn aan de verwachte energiekosten. 

Daarnaast weet een makelaar ook de juiste stappen te zetten en kan hij/zij eventueel tips geven bij het onderhandelen van een vraagprijs. Uiteraard kan hij/zij dit ook namens jou doen wanneer je niet zo sterk in je schoenen staat. En daarnaast heeft een makelaar ook goede contacten in de woningmarkt, waardoor zij de woning op vele platforms kunnen aanbieden. Ook geven zij advies over de verkoopstrategie. Hierdoor kun jij op een optimale manier jouw woning verkopen.

En we hebben het nog niet eens gehad over het opstellen van een koopcontract en de notariële en juridische zaken. Het is dus slim om in samenwerking met een huizenmakelaar jouw huis te verkopen!