Mondkapjes in de zomer

Alhoewel we al enorm veel versoepelingen hebben gehad ten opzichte van een paar maanden geleden zullen we deze zomer toch er nog aan moeten geloven om mondkapjes te dragen wanneer we op bepaalde plekken komen. Welke kan je nu het beste gebruiken tijdens de warme dagen?

Welke kun je het beste dragen met warme dagen?

Met warme dagen moet je er logischerwijs niet aan denken om een mond kap te moeten dragen maar er zijn gewoonweg situaties waar je er niet onderuit komt om het wel te doen. Het beste kun je met de warm dagen in het vooruitzicht het beste een mondkapje dragen wat gemaakt is van synthetisch materiaal. Dit is een materiaal wat ervoor zorgt dat er nog voldoende frisse lucht doorheen komt.

Je kunt mondkapjes bestellen op diverse sites en als je heel handig bent kan je ze ook zelf maken. Wanneer je ze zelf maakt kan je dit doen in allerlei soorten en maten zodat het goed past. De pasvorm van een mondkapje is namelijk ook erg belangrijk. Dit omdat het dan veel comfortabeler zit en het zijn doel ook echt heeft.

Wat moet je doen als je toch klachten hebt?

Wanneer je toch klachten hebt dan is het toch zaak om een coronatest te doen. Een van de manieren om dat te doen is door een:

Coronatest afspraak maken bij www.CoronatestNederland.nl

Bij hun kun je vaak de volgende dag al terecht. Ook kan je ervoor kiezen om een zelftest te doen, mocht deze positief zijn dan zal je daarna alsnog bij de GGD een afspraak moeten maken om je nogmaals te laten testen. Je zult in quarantaine moeten totdat je de uitslag van de test binnen hebt. Iets waar je met warm weer al helemaal niet op zit te wachten natuurlijk omdat je dan veel liever andere dingen doet.

Dit is dan ook 1 van de redenen om ondanks de warmte toch gebruik te maken van een mondkapje daar waar het nodig is. Dit voorkomt voor een groot deel dat je besmet raakt wanneer je onverhoopt contact hebt gehad met iemand die het virus bij zich draagt. Wanneer je met meerdere mensen in een kleine ruimte zit omdat het niet anders kan, denk bijvoorbeeld aan het ziekenvervoer waar veel mensen gebruik van maken, het openbaar vervoer of de wachtruimte in een ziekenhuis. Het is dan van belang dat je het toch draagt om zo een besmetting te voorkomen. Zorg dat je er voldoende hebt zodat je op tijd kunt wisselen en je niet constant gebruik moet maken van hetzelfde mondkapje. Als je het goed wil doen wissel je om de drie uur van mondkapje of doe je een schoon mondkapje op wanneer je de andere even af hebt gehad en bijvoorbeeld in je tas hebt gedaan. Bij voorkeur doe je het kapje was je eerder op hebt gehad even in een afgesloten tasje of doosje zodat eventuele virusdeeltjes niet in aanraking komen met je schone mondkapje.