Sporten op verschillende manieren

Ben je op zoek naar een sport waarbij geen lichamelijke beweging nodig is? Koop dan een leuk tafelspel als tafelvoetbal. Dit spel kun je goed spelen met vrienden en familie, en vereist een strategie die je ook bij echt veldvoetbal nodig hebt.

Bij tafelvoetbal hoef je geen fysieke activiteiten te doen, zoals rennen, trappen of de bal passen. Je hoeft alleen maar te scoren door de bal door roterende balken te bewegen. Wil jij ook sporten zonder te zweten? En wil je een tafelspel als tafelvoetbal kopen? Lees nu wat de spelregels en voordelen van dit tafelspel zijn.

Wat is tafelvoetbal?

Tafelvoetbal is een soort tafelspel waarbij gebruik wordt gemaakt van miniatuurfiguren van voetballers. De tafel ziet eruit als een voetbalveld. De tafel heeft 8 rijen roterende staven. Elke bar heeft een of meer figuren die foosmen worden genoemd.Deze tafel heeft ook doelpalen aan het einde van de tafel. Je kunt de balk draaien om de miniatuur te besturen. Je kunt de draaistang zo verstellen dat de miniatuur de bal kan trappen en het doelpunt kan scoren.

Het spelformaat van tafelvoetbal

Tafelvoetbal kan in enkel- of dubbel formaat worden gespeeld. De meeste tafel voetbalcompetities zijn echter gericht op single players. In het single match-formaat moet de speler vier rijen besturen. Bovendien bestuurt één speler in het dubbele wedstrijdformaat twee aanvalsrijen. Een andere speler bestuurt de verdedigingsrijen. De speler die de meeste doelpunten kan maken, wint. Meestal heeft elke competitie andere regels over het aantal doelpunten.

De voordelen van tafelvoetbal spelen

Tafelvoetbal spelen levert je heel wat voordelen op. Ten eerste maakt het spel je wat actiever. Het zorgt er onder andere voor dat je jouw lichaam kan bewegen en trainen. Bovendien stimuleert het spel ook je hersenen, omdat je moet nadenken over de beste strategie en tactiek om het spel te winnen. Daarnaast kan het spelen van tafelvoetball je geest ontspannen. Ben jij klaar voor je eerste tafelvoetbalspel?