Wat is onmisbaar voor iedere sportvereniging?

Voor velen is sporten een groot deel van zijn of haar leven. Het spelen in teamverband, onderdeel zijn van een team en het leggen van sociale contacten zijn belangrijke aspecten voor het sporten in een team. Nederland kent tal van verschillende sportverenigingen, maar wij zien dat er altijd een aantal belangrijke zaken missen. In de blog van vandaag bespreken wij graag de punten die voor iedere sportvereniging onmisbaar is:

De juiste accommodatie

Iedere sportvereniging heeft zijn eigen accommodatie, anders kan de sport logische wijs niet worden uitgevoerd. Reëel gezien is het voor de ene vereniging makkelijker om de accommodatie te onderhouden of te upgraden dan de ander. Dit komt omdat de 1 meer vrijwilligers, medewerkers en of een groter budget heeft dan de ander. Dat snappen wij.

Om een voorbeeld te noemen, voetbalclubs hebben vandaag de dag veel kunstgras velden, maar ook zijn grasvelden in ruime getallen aanwezig. Het onderhouden van een kunstgras veld is makkelijker dan natuurgras. Je ziet namelijk hoe verder in het seizoen des te slechter de grasvelden worden. Ze worden eerder een heuse zandbak. Dit staat linea recta weer in verband met blessures. De juiste attributen zijn voor iedere vereniging van belang om de sport te beoefenen. Probeer naar behoren zo kwalitatief en zuinig mogelijk om te gaan met aangelegenheden die zorgen voor de beoefening van de betreffende sport.

Teamkleding

Komen we uit op punt 2, namelijk Teamkleding. Iedere vereniging kent zijn eigen clubkleuren. Clubkleuren die worden doorgetrokken op de kleding van de vereniging. Het belang van teamkleding is dan ook essentieel voor een verening. Teamkleding zorgt namelijk voor herkenning, het gevoel dat de club 1 is en ook een stukje professionalisme. In grote lijnen streeft iedere club naar het beste. Het streven naar professionalisme is voor velen een doel en teamkleding (clubkleding) heeft door en immens grote bijdrage aan.

Naast dat het representatief en een goede uitstraling met zich mee brengt heeft het ook een sociaal-demografische invloed. Een vereniging is een plek waar verschillende klasse mensen bij elkaar komen. Door de juiste team- en clubkleding wordt er geen onderscheid gemaakt tussen klassen en is iedereen gelijk aan elkaar.

Leden

Bovenstaand hebben wij 2 factoren neergezet die betrekking hebben op het uitoefenen van een betreffende sport. Maar geen 1 vereniging heeft bestaansrecht zonder haar leden. Het beoefenen van de sport is prioriteit nummer 1 maar zaken om de sport heen is ook belangrijk.

Om een voorbeeld te noemen, het nazitten tijdens een voetbalwedstrijd. Het is belangrijk dat leden zich thuis voelen bij de club, maar ook dat de club uitnodigt om te blijven zitten. Dit zorgt direct ook weer voor extra inkomsten. Een win-win situatie dus! Het klinkt vrij logisch, maar in de praktijk is dat heel vaak niet zo.

Ook (thema) activiteiten buiten het sporten om zorgt voor een goede relatie tussen de vereniging en haar leden. Dit zorgt op termijn dat leden minder snel weggaan. Zoals het in het bedrijfsleven ook geldt, het werven van nieuwe leden (klanten) is duurder dan het behouden van je bestaande leden (klanten).