Wat zijn interimmers?

Wat zijn interimmers? Als dit een vraag is die je bezighoudt, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Want stel, je hebt een onderneming, en daar is tijdelijk extra veel werk te doen. Bijvoorbeeld omdat je nieuwe projecten hebt aangenomen, waar je zelf maar niet aan toe komt. In zo’n situatie kiezen veel bedrijven om een samenwerking aan te gaan met een interim medewerker. Maar wat is een interim nu precies? En zitten hier ook enkele voordelen aan vast? Daarover lees je in dit artikel meer. En wie weet, stel jij straks je eerste interim medewerker aan.

Ons antwoord op de vraag: wat zijn interimmers?

Je zoekt naar een antwoord op de vraag: wat zijn interimmers? Om te beginnen zijn dit medewerkers die werkzaam zijn bij een andere organisatie, die je voor tijdelijk aard kunt inhuren. Bij bedrijven kun je dan ook voor veel soorten klussen een interim medewerker inhuren. 

Maar wanneer ga je met zo’n partij in zee? Stel je voor, dat er een medewerker ziek is geworden, of dat er iemand verlof hebt vanwege zwangerschap, of misschien zelfs wel vaderverlof. Dat maakt, dan ook dat je een poppetje extra mist op een bepaalde plek, waardoor je niet meer aan sommige projecten toekomt. En dan komt een partner, zoals: Rooss interimmers om de hoek kijken. Hier kun jij namelijk zelf een passende interimmer vinden voor jouw bedrijf. We raden je ook zeker aan om te kijken of je een goede match kunt vinden.

Voordelen van het inhuren van interimmers

Hierboven hebben we je een antwoord gegeven op de vraag: wat zijn interimmers? Dan is het nu ook de hoogste tijd om je te gaan vertellen, over de zogenoemde voordelen van het inhuren van een interim medewerker. Om te beginnen is het grootste voordeel, dat je altijd een specialist kunt inhuren voor jouw project. Dus je hoeft je als ondernemer nooit zorgen te maken of iemand wel geschikt is om de klus te kunnen klaren. Daarnaast is een interim vrijwel direct in te zetten, waardoor je geen extra vertraging hoeft op te lopen. En dat is nou net hetgeen wat je wilt voorkomen, dus niet een nog hogere werkstapel.

Verder is het financieel ook aantrekkelijk om met deze interimmers samen te werken. De pensioenkosten en het loon zijn ten alle tijden altijd de verantwoording van de organisaties die een interim aanlevert. Dus tegen een scherp tarief kun je een professional gemakkelijk inhuren om jouw klus tot een goed einde te laten brengen.En tenslotte gaat dit allemaal gepaard met een gezonde dosis verantwoording en professionaliteit, dus waar wacht je nog op?