Zelf bier brouwen in 2022

Zelf bierbrouwen was anno 2022 nog nooit zo eenvoudig. Waar je tot enkele jaren geleden echt alle ingrediënten zelf moest gaan halen, kun je ze tegenwoordig ontzettend gemakkelijk en snel bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld op wortbrouwer.nl allerlei verschillende bierbrouw pakketten bestellen. Deze pakketten zijn per soort gevuld met alle ingrediënten die jij nodig hebt voor het brouwen van het desbetreffende biertje. Zo hoef je dus niet ‘stad en land’ af om ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt. Het enige wat je namelijk naast dit pakket nodig hebt, dat is een grote pan. Heb je deze zelf niet, dan is er vast wel iemand in je omgeving die er wel eentje heeft. Deze pan heeft een inhoud nodig van minimaal 6 liter, zodat alles er goed in past. 

Welke pakket kies je?

Het mooie aan zelf bier brouwen, is dat je letterlijk ieder biertje wat jij maar wilt kunt brouwen. Je vindt tientallen verschillende pakketten, die allemaal zijn voorzien van hun eigen hoeveelheid ingredienten. Het enige wat jij hoef te doen, is een keuze maken van wat je nu daadwerkelijk wilt. De eerste stap is natuurlijk te bepalen of je gaat voor een IPA, Dubbel, Tripel of ander soort biertje. Nadat je die keuze hebt gemaakt, kun je het nog wat specifieker maken, zodat je uiteindelijk het pakket besteld, waarvan jij denkt dat deze het beste aansluit op jouw wensen.

Het brouwen van je bier

Heb jij je favoriete pakket besteld en is deze bezorgd, dan kun je aan de slag en zelf bier brouwen. Doordat alles wat je nodig hebt in het pakket zit, hoef je dus nergens meer naartoe en kun je aan de slag. In het pakket zit naast alle benodigdheden ook het recept. Door dit recept stap voor stap te volgen, zal je al snel merken dat het allemaal een stuk makkelijker is, dan je wellicht op voorhand had gedacht. Kom je er niet uit, dan kun je zelf middels allerlei verschillende filmpjes nog hulp krijgen. Mede om deze reden is het brouwen van bier dus niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar wordt het je ook nog eens ontzettend makkelijk gemaakt. Voor je het weet heb je namelijk je volledig zelf gebrouwen biertje in de koelkast staan, waarmee jij tijdens een verjaardag of feestje iedereen zal verbazen.