Zelf bier brouwen in 2022

Zelf bierbrouwen is anno 2022 erg eenvoudig. Waar je tot enkele jaren geleden echt alle ingrediënten zelf moest gaan halen, zijn deze tegenwoordig ontzettend gemakkelijk en snel online verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld op wortbrouwer.nl allerlei verschillende bierbrouw pakketten bestellen. Deze zijn per soort gevuld met alle benodigde ingrediënten voor het brouwen van het desbetreffende biertje.

Je hoeft dus niet meer ‘stad en land’ af om ervoor te zorgen dat je alle benodigde ingrediënten in huis hebt. Het enige wat je namelijk naast dit bierbrouwpakket nodig hebt, dat is een grote pan. Heb je deze zelf niet in huis, dan is er vast wel iemand in je omgeving die er wel eentje heeft. De pan heeft wel een inhoud van minimaal 6 liter nodig, zodat alles er goed in past. 

Welke bierbrouw pakket kies jij?

Het mooie aan zelf bier brouwen, is dat je letterlijk ieder biertje wat jij lekker vindt, kunt brouwen. Zo vind je tientallen verschillende pakketten, die allemaal zijn voorzien van hun eigen hoeveelheid ingredienten. Het enige wat jij nog moet doen, is het juiste bierbrouw pakket kiezen voor je eigen bierbrouwerij aan huis.

De eerste stap is natuurlijk te bepalen of je gaat voor een IPA, Dubbel, Tripel of ander soort biertje. Nadat je die keuze hebt gemaakt, kun je het nog wat specifieker maken, zodat je uiteindelijk het pakket besteld, waarvan jij denkt dat deze het beste aansluit op jouw wensen.

Het brouwen van je eigen bier

Heb jij je favoriete pakket besteld en is deze bezorgd, dan kun je aan de slag en zelf bier brouwen. Doordat alles wat je nodig hebt in het pakket zit, hoef je nergens meer naartoe en kun je direct van start gaan. In het pakket vind je naast alle benodigdheden ook het recept. Door dit recept stap voor stap te volgen, merk je al snel dat zelf bier brouwen een stuk makkelijker is, dan je wellicht op voorhand had gedacht.

Kom je er niet uit, dan kun je zelf middels allerlei verschillende filmpjes nog hulp krijgen. Mede om deze reden is het brouwen van bier dus niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar wordt het je ook nog eens ontzettend makkelijk gemaakt. Voor je het weet heb je namelijk je volledig zelf gebrouwen biertje in de koelkast staan, waarmee jij tijdens een verjaardag of feestje iedereen zal verbazen.