Waarom een bedankje geven leuk is

Er zijn tientallen redenen om iemand een spontaan bedankje te geven. Maar ga eens bij jezelf te rade hoe vaak vraag jij jezelf af wat nou een leuk bedankje is. Dat is een dilemma die iedereen herkend. Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou. Lees hieronder wat de oplossing is en waarom een bedankje geven zo leuk is. 

THNX.nu

THNX.nu heeft de leukste bedankjes. Bedankjes voor bijvoorbeeld Moederdag, Vaderdag, je collega’s of een beterschap cadeautje. Je kan ze de cadeautjes personaliseren. Hierdoor is het cadeautje nog leuker om te geven. En krijg jij er veel waardering voor terug. Wil jij iemand bedanken, maar ben jij niet zo goed met woorden? Dan zijn de gepersonaliseerde bedankjes van THNX eveneens de oplossing.

Waarom iemand bedanken

Waarom moet je eigenlijk iemand bedanken? Je bedankt iemand omdat je bijvoorbeeld zijn inzet op prijs stelt. Je toon een blijk van waardering. Het uiten van je waardering heeft invloed op de mensen om je heen. Het is goed voor je sociale leven. 

Wij als mens onderschatten de positieve gevoelens van de mens nogal vaak. Zet jezelf in de situatie van de ontvanger. Persoonlijk vind je het ook heel leuk om een cadeautje te ontvangen als blijk van waardering. Je krijgt een gelukkig gevoel van aanzien. Innerlijk krijgen we daar een gelukkig gevoel van. 

Iemand bedanken loont

Iemand bedanken is goed voor ons leven. Wist je dat zodra we iemand bedanken dat we het parasympatische deel van ons zenuwstelsel prikkelen. Dat is het gedeelte dat ons kalm houdt. Daarentegen neemt het hormoon oxytocine toe. Dat is het gevoel dat ons geluk laat ervaren. Het helpt mensen verbinden. 

Uit een onderzoek dat School of Medicine van de Universiteit van Californië heeft aangetoond dat mensen die veel dankbaarheid tonen een betere gezondheid hebben. Het uiten van je dankbaarheid is dus belangrijk. Daarnaast wordt je bloeddruk verlaagt, het immuun verbetert en het zorgt er zelfs voor dat je beter slaapt. Een win-win situatie als jij iemand bedankt. De ontvanger heeft het gevoel dat hij of zij er mag zijn. Dat zijn inzet dus op prijs werd gesteld. Maar het zorgt ook voor jou als gever zijnde voor je gezondheid. 

Het moge duidelijk zijn dat het geven van een bedankje goed is voor je eigen gezondheid. Een bedankje hoeft niet groots te zijn. THNX.nu heeft ontzettende leuke brievenbus bedankjes die uitermate geschikt zijn om te geven. Zet er een leuke boodschap in en personaliseer het cadeautje naar wens. Woont de ontvanger op afstand? Geen probleem! De bedankjes passen door de brievenbus.