Waarom een bedankje geven leuk is

Er zijn tientallen redenen om iemand een spontaan bedankje te geven. Maar ga eens bij jezelf te rade hoe vaak vraag jij jezelf af wat nou een leuk bedankje is. Dat is een dilemma die iedereen herkent. Gelukkig hebben wij wat leuke ideeën voor jou. Lees hieronder welke dat zijn, en waarom een bedankje geven zo leuk is. 

THNX.nu

THNX.nu heeft de leukste bedankjes. Bedankjes voor bijvoorbeeld Moeder- en Vaderdag, je collega’s of een beterschap cadeautje. Deze cadeautjes kun je ook personaliseren. En dit maakt het nog leuker om te geven. En de ontvanger zal dit zeker waarderen. Wil jij iemand bedanken, maar ben jij niet zo goed met woorden? Dan zijn de gepersonaliseerde bedankjes van THNX echt wat voor jou.

Waarom iemand bedanken?

Waarom moet je eigenlijk iemand bedanken? Je bedankt iemand omdat je bijvoorbeeld zijn inzet op prijs stelt. Met een bedankje toon je een blijk van waardering. En dit stukje waardering heeft weer invloed op de mensen om je heen. Eigenlijk kun je dus zeggen dat een bedankje goed is voor je sociale leven. 

Wij als mens onderschatten de positieve gevoelens van de mens nogal vaak. Maar zet jezelf eens in de situatie van de ontvanger. Persoonlijk zou je het waarschijnlijk ook heel leuk vinden om een cadeautje te ontvangen als blijk van waardering. Je voelt je dan gezien en daar krijg je innerlijk een gelukkig gevoel van.

Iemand bedanken loont

Iemand bedanken is goed voor ons leven. Wist je dat zodra we iemand bedanken dat we het parasympatische deel van ons zenuwstelsel prikkelen. Dat is het gedeelte dat ons kalm houdt. Daarentegen neemt het hormoon oxytocine toe. Dat is het gevoel dat ons geluk laat ervaren. Het helpt mensen verbinden. 

Uit een onderzoek dat School of Medicine van de Universiteit van Californië blijkt dat mensen die veel dankbaarheid tonen een betere gezondheid hebben. Het uiten van je dankbaarheid is dus belangrijk. Daarnaast wordt je bloeddruk verlaagt, het immuun verbetert en het zorgt er zelfs voor dat je beter slaapt.

Met een bedankje creëer je een win-win situatie. De ontvanger heeft het gevoel dat hij of zij er mag zijn. Dat zijn inzet dus op prijs werd gesteld. Maar het zorgt ook voor jou als gever dat je lichamelijke en mentale gezondheid verbetert.

Het moge duidelijk zijn dat het geven van een bedankje goed is voor je eigen gezondheid. Een bedankje hoeft niet groots te zijn. THNX.nu heeft ontzettende leuke brievenbus bedankjes die uitermate geschikt zijn om te geven. Zet er een leuke boodschap in en personaliseer het cadeautje naar wens. Woont de ontvanger op afstand? Geen probleem! De bedankjes passen door de brievenbus.