Wat een huishoudelijke hulp voor jou kan betekenen

Stress, stress en nog meer stress. Van de een naar de andere afspraak, van je werk naar de school van je kinderen, huishoudelijke taken, sociale contacten onderhouden, nieuwe afspraken maken en opschrijven, proberen vrije tijd te maken voor jezelf, toch je vrije tijd weer invullen omdat er niet genoeg tijd blijkt te zijn… Kortom, weinig ruimte om even op adem te komen. Dat moet anders! 

De mens van vandaag is druk. Druk met werk, druk met afspraken, school, leven, huishoudelijke taken, volwassenheid met alle verplichtingen van dien. Je bent niet de enige als je je herkent in de chaos van deze dag. Mensen hebben het immers steeds drukker met alles. Vooral in de hedendaagse prestatiemaatschappij wordt er veel van mensen verwacht. Soms iets té veel. We hebben nauwelijks meer tijd voor onszelf. Of dat nou de bedoeling was?

Tijd om jezelf te ontlasten

Niemand kan constante stress aan, dat blijkt uit de hoge cijfers van het aantal mensen dat momenteel thuis zit met een burn-out en mensen die kampen met prestatiedruk en stress. Het is logisch als je geen zin hebt om nog allerlei huishoudelijke klusjes te doen als je thuiskomt van een lange werkdag. Het is de hoogste tijd voor hulp in de huishouding! Je hoeft het niet allemaal alleen te doen en dat mag je ook niet van jezelf verwachten. Het is tijd om jezelf te ontlasten van verplichtingen en verwachtingen daar waar mogelijk en één van die mogelijkheden is het inschakelen van hulp bij de huishoudelijke klusjes.

Waar kan ik terecht

Het is goed om eindelijk tegen jezelf te zeggen: ik zoek huishoudelijke hulp. Het is volkomen begrijpelijk en er zijn veel mensen die jou willen helpen bij het ondersteunen en helpen bij het huishouden. Zo zijn er verschillende websites op het internet te vinden, maar wellicht ken je ook mensen uit jouw sociale netwerk die het leuk vinden om jou een handje te helpen in het huishouden. Dan is er direct een goede gelegenheid om weer even bij te praten en een kopje koffie te drinken met elkaar.