Welke denksporten zijn er?

Je denkt misschien dat sporten alleen te maken heeft met fysieke activiteiten. Je moet echter weten dat er een soort sport is die je hersenen ten goede kan komen. Dit soort sport staat bekend als denksporten. Mind sporten trainen je hersenen om effectief te werken. Er zijn veel voorbeelden van denksport activiteiten die je om je heen kunt vinden. Je kunt bijvoorbeeld backgammon, schaken, mahjong, poker, rummy en Sudoku spelen. Trouwens, als je graag games speelt met je gadget, kan het ook je hersenen trainen. Dit spel staat bekend als E-sport. Je kunt denksporten niet alleen voor je plezier doen, maar je kunt ook meedoen aan een toernooi als je het serieus en professioneel speelt. Hier is een lijst met de meest populaire denksporten die je kunt uitproberen.

Rummy bordspel

Rummy of rummikub is een spel dat in de jaren vijftig is ontworpen. Het is geïnspireerd op het populaire kaartspel Rummy en het bordspel Kubb. Het doel van rummikub is om als eerste speler een rij van zeven steentjes te bouwen die samen precies 50 punten opleveren. Er zijn in totaal 20 steentjes, inclusief jokertekens die kunnen worden gebruikt in plaats van elke andere steen, behalve voor drietallen met jokertekens. Elke speler trekt drie steentjes tegelijk en legt één steentje uit zijn hand af. Dit gaat door totdat elke speler geen steentjes meer in zijn hand heeft, waarna ze hun laatste steentje op de aflegstapel moeten leggen en vervolgens drie nieuwe steentjes  moeten trekken van de resterende steentjes die op tafel liggen. De speler die uiteindelijk nog maar één steentje in zijn hand heeft, wint.

Backgammon bordspel

Backgammon wordt beschouwd als het oudste bordspel. Dit spel werd ongeveer 5000 jaar geleden opgericht. Om dit spel te spelen, moet je een backgammon bord, twee dobbelstenen en 2 sets van 15 stukken voorbereiden. Elke speler heeft dus 15 stukken. Het spel is zo simpel. Je moet alle stukken over de borden verplaatsen op basis van de dobbelstenen. Als je deze stukken van het bord kunt verwijderen, ben je de winnaar. Dit spel vereist strategie. Je winst hangt echter ook af van geluk. Backgammon leert je de bewegingen van de tegenstander te voorspellen

Schaakbord spel

Schaken is het populairste bordspel dat over de hele wereld wordt gespeeld. Dit spel wordt gespeeld door twee spelers. Om dit spel te spelen, heb je een schaakbord nodig dat bestaat uit 64 velden in een 8×8 raster. Elke speler moet 16 stukken beheersen, waaronder een koning, een koningin, 2 lopers, 2 ridders en 8 pionnen. Je kunt dit spel winnen als je erin slaagt de koning van je tegenstander te overwinnen. Het betekent dat je de juiste strategie moet vinden om de koning aan te vallen, zodat hij niet kan ontsnappen.

Elektronische sport

De populariteit van e-sport is in de 21e eeuw flink gestegen. Dit spel kan zowel alleen als met meerdere spelers gespeeld worden. Je kunt e-sport spelen voor amusement doeleinden. Maar als je je vaardigheden wilt trainen, kun je deelnemen aan verschillende e-sporttoernooien. Je kunt het spel spelen door live te streamen. Als professionele gamer kun je niet alleen jezelf vermaken, maar je kunt ook geld verdienen met het spelen van het spel. E-sports leert je verschillende vaardigheden, waaronder teamwork, behendigheid en kritisch denken. E-sports zijn er in een breed scala aan genres. Je kunt dus het type spel vinden dat je leuk vindt.