Spellen voor op de tafeltennistafel

Er zijn veel spellen die je binnenshuis kunt spelen. Een daarvan is tafeltennis, een sport die wordt gespeeld op een tafeltennistafel. Dit spel kan door iedereen eenvoudig opgepakt worden en is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Hoewel je meestal binnen op de tennistafel speelt, kun je dit tafelspel ook buiten spelen.

Er zijn veel bedrijven die beide produceren. Zij leveren zowel indoor als outdoor tafeltennistafels van gerenommeerde bedrijven. Er zijn modellen te koop voor gebruik thuis, op het werk, in het openbaar of zelfs voor professionele kampioenschappen. Deze bedrijven bieden ook een zeer brede selectie van verschillende soorten, kwaliteit en kleuren tegen betaalbare prijzen.

Er wordt rekening gehouden met ieders behoeften en budget als het gaat om tafeltennistafels. Zo is het dus voor iedereen mogelijk om zo’n tennistafel te kopen. Lees alvast meer over de tafelspellen die je hierop kunt spelen.

Binnen tafeltennissen

Een indoor tafeltennistafel is doorgaans goedkoper dan een outdoor tafeltennistafel. Dit type tafel is namelijk niet zo goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf. Een indoor tafeltennistafel moet dus binnen worden geplaatst. Wanneer je dit niet doet, zal het tafelblad uitzetten en de stukken gaan roesten. Hieroor wordt de levensduur van de tafel aanzienlijk verkort.

Bij zonnig weer kunnen ze uiteraard tijdelijk buiten worden gebruikt. Het kan echter behoorlijk lastig zijn om steeds opnieuw te verplaatsen. Dat gezegd hebbende, bieden ze hetzelfde speelplezier als vergelijkbare buitentafels. Alleen is de sfeer een beetje anders als je indoor tafeltennis speelt, omdat je niet buiten bent.

Buiten tafeltennissen

Een outdoor tafeltennisset kan het hele jaar buiten blijven staan. De materialen hiervan zijn namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. De weerstand tegen het weer kun je echter nog steeds verbeteren. Bijvoorbeeld door een beschermhoes waarmee je de levensduur verlengt. De outdoor versie kost iets meer dan de indoor versie vanwege de stevige en duurzame materialen.

Buiten tafeltennissen is leuker dan binnen omdat je lekker buiten bent. Je moet gewoon voorzichtiger zijn bij het raken van de bal, omdat deze helemaal naar de straat kan stuiteren omdat er geen muur is om hem te blokkeren. Dus als je huis aan de kant van de weg staat, is buiten tafeltennissen voor je huis niet aan te raden. Maar je kunt het natuurlijkaltijd in je achtertuin spelen.

Tafelhockey spelen

Hoewel de naam van deze tafel tafeltennistafel is, kun je de tafel óók gebruiken om een ​​ander tafelspel op te spelen. Een van de meest voorkomende spellen die naast tafeltennis zelf op een tafeltennistafel worden gespeeld, is tafelhockey. Dit spel is vrij bekend in gamecentra. Dus als je hier vaak komt, ken je dit spel zeker.

Tafelhockey is net als hockey, maar dit spel wordt gespeeld met je handen op een tafel. Je moet de puck raken om doelpunten te maken en hem blokkeren om te voorkomen dat je tegenstander doelpunten maakt. Degene die de meeste doelpunten maakt, wint het spel.